إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

لمن لديه الخبرة في اللغة التركية فليتفضل

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • اخي الكريم علي عبد وفقك الله على مجهودك الطيب
    أخي علي نحن في هذا المنتدى نهدف الى الافادة والاستفادة بنفس الحين وان نكون وحدة متكاملة في محاربة الغش والتدليس والنصب و
    الشعوذة وطرق المشايخ في النصب والاحتيال واكل اموال الناس بالباطل
    نحن نسعى الى توصيل الاخوة الى طرق علمية ومجربة في البحث والتنقيب
    فلا تاخذ كلام الاخ التركماني الى غير محمل فنحن نريد منك ومن الاخ التركماني التوصل الى الترجمة التي تفيد الاخوة
    فانت ما شاء الله ابدعت لنا بالترجمة ومجهودك لا ينتسى ان شاء الله
    فاخي وحبيبي علي عبد فنحن ندعوا لك بالخير وانما الجزاء من الله
    فنحن وباقي الاخوة منتظرين ترجمتك
    وسأبدا بتنزيل باقي الاشارات لكي نكمل معك الترجمة
    كنت معي في البداية وساكون معك الى النهاية
    sigpic
    https://www.facebook.com/aborakkan

    تعليق



    • 61
      Tavuk ve Civcivleri (bknz. Volçan Belgeleri)

      62
      İstavroz stel: Dini motifdir ev yada mabedlerde dekor amaçlıdır. Bir papaz evi yıkıntısında yada mabed yıkıntısında çıkar.

      63
      Bir mezar steli hristiyan bir keşiş yada alim mezarı en alttaki çizginin meyilli olan yönüne doğru araştırma yap kubbeye benzer bir yapı ara.
      sigpic
      https://www.facebook.com/aborakkan

      تعليق



      • 64
        Açılmış bir höyük giriş örneği.

        65
        Butür oyma kanallar genelde kaya içinde yaşamış oyma evler, mezarlar, su depoları hatta ahırlar yapmış eski topluluklarda kapı girişi üstünde kapıya paralel 50 cm kadar üstte kullanılmıştır. Kayalıkta ise çevrede kaya ile tıkanmış kapı aranmalıdır.

        66
        Ayrıca kanalın yerle birleştiği yere veya aralığa gömü saklandığında görülmüştür.
        sigpic
        https://www.facebook.com/aborakkan

        تعليق



        • 67
          Aile Putu: Topluca yapılan yemin işaretidir. İstavroz da denilir. Tüm kolları eşitse gömü bulunduğu kayanın altındadır, Eşit değilse farklı olan kolun baktığı yönde araştırma yap.

          68
          Binilmiş At: Atın yada binicinin baktığı yön önemlidir. Bakılan yönde önemlidir. Bakılan yönde binek taşı aranmalıdır. Define taşın altındadır. Atın kuyruğu kalkık ise kuyruk yönüne doğru değişik bir şey ara müjdesi kolay bir yerdedir. Ata binmiş insan figürün elindeki eşya define için bir nişanedir dikaktlice incelenmesi gerekir.

          69
          Ayak: Ayak durmak yada yürümek anlamına gelir. Durmak ve olduğun istikamette bakmak anlamınada gelir. Ayağı parmak uçları yön verir. Yerde sabit kayada ise, ayağını bu işaretin içine koy sağ ayak ise sağına bak, sol ayak ise soluna bak, Ufak bir yığma yada çukurlaşmış bir yer bulmaya çalış İki ayağında bu işaretin içine koy dur. Görüş istikametinde değişik ne var onları tespit et.
          sigpic
          https://www.facebook.com/aborakkan

          تعليق



          • 70
            Topal Ayı: Eşkiya işareti olarak bilinmektedir. Aslında bu işaret tam olarak çözülmemiştir. Aşağıda yazacaklarımız net yorumlar değildir. Definesi mağara içinde, önce ayının topal olan ayağını bulunuz ayak yakınlarından mağara mahzen işareti arayınız.

            71
            Balık işaret çözümünde ifade olarak kullanılan figüranların özellikleri çok önemlidir. Akarsu ve yada göl kenarlarındaki kayalarda bulunur. Dikkat edilecek hususlardan biride zaman içinde göl yada akarsu kurumuş olabilir Balık su içinde yaşar tehlike anında suya dalar Balık kesin olarak define işaretidir. Mahzen içinde harita var. Baktığı yön ve uzunluğu önemlidir. uzunluğunu ölç bir cantimi bir adım olarak kullan. Balığın baktığı yöne doğru git adımlarınızın bittiği yerde.

            72
            Çarık yada ayakkabı şekli ayak ucunun baktığı yönde 10 metre kare kadar bir alan içinde ikinci bir işaret daha bulun. Eğer yoksa çarığın bulunduğu kayanın altına ucun baktığı yönde çalışınız.
            sigpic
            https://www.facebook.com/aborakkan

            تعليق



            • 73
              Çekiç Taş oymacılığı ile uğraşanların el aletlerini simgeler. Çekicin sap kısmını ölç ve aynı istikamete doğru adımla 1 santim bir adım, bir adım ise 72 yada 78 cm’ye isabet eder.

              74
              Çiçek Eksik olan bölümü yakın kayalar üstünde ara ve bulunduğu kayanın altında dikkatli bir araştırma yap.

              75
              Çıplak Kadın: Bu resim topluluğu içinde bulunan çıplak kadın resmi kesin definedir. Dikkat edilecek unsurlar, Kadının baktığüı yön ile ellerinin şeklidir duruşudur. Kraliçe yada statüsü yüksek bayanın mezarıdır. Takıları ayrı bir oda içinde bulunabilir mezar bulunduktan sonra takılar yoksa mutlaka mezar odasının yan duvarları iyice kontrol edilmelidir.
              sigpic
              https://www.facebook.com/aborakkan

              تعليق



              • 76
                Çıkılan Merdiven: Defineye merdivenle çıkılarak bulunur anlamına gelir. Basamakların küçük olanın bulunduğu yönünde iyi bir araştırma yapmak gerekir.

                77
                Civcili Tavuklar: Defineye ait bölge belirleme işaretidir. ve kesin definedir. Tavuğun 21 metre önünde gömüsü ana kayaya saklanmıştır ana kaya dikkatlice incelenmelidir. Tavuğun sırtındaki civcivin baktığı yönde ana kaya içinde definesi saklanmıştır ana kaya yoksa tümsek gibi birşey arayınız.

                78
                Deve Oyma yada kabartma deve resimleri kesin definedir. İleri doğru git anlamına gelir, üstte bulunan mırç işareti zaten yönü vermektedir. Genelde ortalama olarak 40 ila 50 adım ilerisinde ikinci bir nişane işareti daha aranmalıdır. Duran deve: Gömüsü olduğu yerdedir kalın ve büyük olan ayağın baktığı yön dikkate alınır. Deve yüklü ise konaklama yeri ara Mağara içinde deve varsa definesi mağara içindedir. Oturan deve: Definesi bataklık kayaya yada mağaraya gömülmüştür.
                sigpic
                https://www.facebook.com/aborakkan

                تعليق



                • 79
                  Dirgen: Bir tarım aletidir. Harman gibi düz bir alan yerde araştırma yap, düz bir kaya varsa tam o noktaya yönel. unutmayın gömüler neredeyse hepsi kaya içine saklanmıştır. Önce kaya ve kaya altlarını kontrol et Eğer böyle bir kaya yoksa o zaman toprak üstünde veya çukur bir yer yada tümsek gibi biryer arayın tümsek ufak çakıl yığını olacaktır. Dirgen derecesi kral gibi olmayan bir idarecinin gömüsü yada mezarıdır sap kısmını ölç 1 cm bir adımdır. Sapın baktığı yöne doğru git ve bu alan içinde araştırma yap

                  80
                  Güzel bir nişane olup rahat bulunabilecek bir gömüdür.Bakmak anlamına gelir. Bak bul demek istiyor. Kendisinden sonra mutlaka bir yada 2 işaret daha bulunması gerekir. Gözünü deliğin büyük olan yani geniş olan tarafında bak. Türbinden bakıyormuşsun gibi bir durumdur.gözünün gördüğü alanı iyice incele işaretli bir kaya, çukurlaşmış bir yer yada tümsek gibi bir yer bulmaya çalış. bulacağın herhangi bir nişane definenin saklandığı noktadır.

                  81
                  Doğan yada şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmiştir. avını yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer.Büyük ihtimalle eşkıya yada savaş gömüleridir.Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olur. baktığı istikamet önemlidir.Şahin yada doğan avını nasıl yiyiyorsa bizde o şekilde gömüyü aramamız gerekir.yani ayakların altına bakacağız. sonuç alamazsak baktığı yönde araştırma yapacağız. Kesin define işaretidir. Tuzakları göz ardı etmeme.
                  sigpic
                  https://www.facebook.com/aborakkan

                  تعليق



                  • 82
                    Eyere bin karşına bak dikkatini çeken yüksek bir kaya olacak bu kayanın tepesine çık balyoz ve murçla kapağı kaldır güzel bir define seni bekliyor.

                    83
                    El yemin içme işaretidir. Gömü yapanlar topluca yemin ettiklerini ifade eder. onlarca insan günlerce çalışarak yaptıkları bir gömüdür zor bir gömüdür. hakkında çeşitli yorumlar yapılmakta oda elin yanında bulunan muhtelif işaretlerden kaynaklanmaktadır. Elin yanındaki işaretler size yön ve derinliği gösterir.
                    Elin yanında bulunan işaretler çözümü verir. Bu elin yanında hac var ok var, ok yön verir kanatları ölçmek gerekir.kanalar farklı ise farklı olan tarafa fark kadar git eşitse 70 adım kadar geriye doğru->

                    84
                    Say, Hac var mezar var o zaman kaya mezarı aramak gerekir. yada bu elin baktığı yönde tepe üstünde büyük bir tümülüs de olabilir. Gömüsü kolay alınacak bir Elin üstünde istavroz varsa gömü elin bulunduğu kayanın altındadır. Elin yanında hiç bir işaret yoksa Elin 65 adım alt tarafında kaya mezarı ara eğer varsa vazgeç. El boş bir arazide dikili bir kayada ise kapak var demektir. o zaman bu kayanın altında bir kapak taş aramak.
                    sigpic
                    https://www.facebook.com/aborakkan

                    تعليق



                    • 85
                      Anlamı şudur; Kadının baktığı yerde, bir çocuğun doğumunda ölümüne kadar yetecek kadar define vardır. Kadının baktığı yön çok önemlidir kadının baktığı yönde işaretli kaya,tümsek yada çukur gibi bir şeyler ara.

                      86
                      Kadın ziynet eşyasını simgeler. Uçan Güvercinin uçtuğu yönde hemen önünde araştırma yap,istavroz varsa gömü mağara içindedir, mağarayı bulmak için yakınlarında ikinci bir istavroz daha bulunmalıdır, ikinci istavrozun bulunduğu kaya mağaradır.

                      87
                      Bu işaret eşkiya gömü izlerindendir. Karşıda giriş gizleyen yığma tepe içinde 5 odalu mahzen, bir odası dolu parayı korumak amacıyla tılsım uygulanıp üstüne zehir dökülmüş.
                      sigpic
                      https://www.facebook.com/aborakkan

                      تعليق



                      • 88
                        Define işareti değildir. İç içe halkalar yada tek halka define işareti değildir tuzak işaretidir. O bölgede çalışırken dikkatli olunuz

                        89
                        İbrik Su kabıdır. O zaman ibriğe doldurulan su neresinde nereye akar mantığı ile işareti çözmemiz gerekir. Yada su nerede doldurulur. İbriğe ful su doldurursak neresinden akar, suyun akabileceği yeri tesbit et ve orada çalışma yap.


                        90
                        Kazmak anlamına gelir. Kazarak git anlamına gelir. Dehlizlerde yada mağaralarda devam eden tünel demektir.
                        sigpic
                        https://www.facebook.com/aborakkan

                        تعليق


                        • بسم الله الرحمن الرحيم
                          الاشاره61
                          انظر هذه دجاجه وفراخها ويوجد ادله ومعلومات عليها

                          تعليق


                          • الاشاره 62
                            هذا صحن يستعمل كبرواز منظر ديكور في منزل الخوري او في المعابد

                            تعليق


                            • الاشاره 63
                              هذه الاشاره تدل على قبر رجل دين نصراني
                              ويوجد علامات -تشاخيط- يجب اتباع اخر شخطه من الاسفل باتجاه الميلان حيث تجد قبه

                              تعليق


                              • الاشاره 64
                                هذا معبد مفتوح

                                تعليق

                                يعمل...
                                X