إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

Πυραμοειδείς κατασκευές στα Μέγαρα και αναφορέ

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • Πυραμοειδείς κατασκευές στα Μέγαρα και αναφορέ

    Πυραμοειδείς κατασκευές στα Μέγαρα και αναφορές για θησαυρό.

    Οι Μεγαρείς γνωστή φυλή των αρχαίων χρόνων, κάποια στιγμή με την βοήθεια των επαφών από την θάλασσα και τα ταξίδια, έφτασαν σε σημείο ύψιστης ακμής. Λάτρευαν την θεά Άρτεμη, για αυτό υπήρχαν αφιερωμένοι δύο ναοί, στον χώρο των μεγάρων, στην θεά.

    Το μεγάλο μυστήριο όμως της πόλης είναι οι τρεις "κρουμουλοί", όπως αναφέρουν οι κάτοικοι. Στην διάλεκτο τους Κρουμουλός σημαίνει λόφος. Αυτοί οι τρεις λόφοι έχουν πυραμοειδές σχήμα και σχηματίζουν σε διάταξη ένα ισόπλευρο τρίγωνο. Ο ένας από αυτούς είναι συμμετρικά μεγαλύτερος από τους άλλους δύο. Οι πυραμίδες αυτές σκεπάζονται από ένα στρώμα χώματος στο οποίο δεν φυτρώνει τίποτε. Έγιναν προσπάθειες δενδροφύτευσης κατά το παρελθών αλλά δεν φύτρωσε τίποτε.



    Στην βάση της μεγάλης πυραμίδας υπάρχει είσοδος τοξωτή. Μόλις περάσετε την είσοδο θα διαπιστώσετε ότι είναι κενή σε ύψος 80 εκατοστών, επίσης σε κάθε μέτρο διαδρομής υπάρχουν κολώνες οι οποίες στηρίζουν το όλο κατασκεύασμα. Περνώντας λοιπόν όλες τις κολώνες θα φτάσετε στο άλλο άκρο της κατασκευής και θα καταλήξετε σε έναν κατηφορικό διάδρομο. Αφού προχωρήσετε αρκετά θα φτάσετε σε μία μεγάλη υπόγεια αίθουσα διαστάσεων 50 μέτρα μήκους, 40 μέτρα πλάτους και 10 μέτρα ύψους. Στο τέλος αυτής της αίθουσας υπάρχει είσοδος πού οδηγεί ακόμη χαμηλότερα.

    Σε αυτή την είσοδο λοιπόν έχουν πρόβλημα να προχωρήσουν κάποιοι σπηλαιολόγοι οι οποίοι ερευνούν τον χώρο αυτό. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η οροφή και φοβούνται να προχωρήσουν. Παράλληλα θέλω να αναφέρω ότι ο χώρος αυτός φυλάσσεται νύχτα - μέρα από την αστυνομία, με βάρδιες από περιπολικό. Δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει κοντά με την πρόφαση ότι είναι κλειστός αρχαιολογικός χώρος και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

    Το 1998 έτυχε να γνωρίσω κάποιον γέροντα, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, και μου έδωσε τις πληροφορίες αυτές. Ο γέροντας αυτός μου ανέφερε ότι εκεί μέσα φημολογείται ότι υπάρχει ένας αμύθητος θησαυρός. Επίσης είπε ότι εκεί μπορεί να κρύβεται ο θησαυρός της Ελλάδας!

    Στην αναζήτηση μου, ψάχνοντας σε αρχαία ιστορικά κείμενα, ανακάλυψα ότι ο Θουκυδίδης αναφέρει για τον χώρο αυτό. Αναφέρει όμως ότι η είσοδος είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι όταν δεις τις πυραμίδες σε μια ευθεία (ακατόρθωτο αφού σχηματίζουν τρίγωνο) και αντίθετα από την ανατολή του ηλίου, τότε θα δεις την είσοδο. Ο γρίφος λοιπών όλος δικός σας.

    Με τιμή Παπαϊωάννου Γεώργιος. Ευχαριστώ πολύ τον Γιάννη Μπαϊμπάκη ο οποίος φιλοξενεί το άρθρο μου στην ιστοσελίδα του.
    sigpic
    https://www.facebook.com/aborakkan

  • #2
    Pyramid-like structures in the Megara and references ..................... beautiful theme for any civilization this topic
    لا اله الا الله محمد رسول الله

    تعليق


    • #3
      These pyramids in Greece
      He spoke about Abu Faisal
      Thanks brother
      sigpic
      https://www.facebook.com/aborakkan

      تعليق

      يعمل...
      X